Βελιγράδι 2023

Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας ταξίδεψαν στο Βελιγράδι ώστε να παρακολουθήσουν το συνέδριο “Film and Analytical Psychology“. Το συνέδριο οργανώθηκε από την Serbian Analytical Society, υπό την αιγίδα της IAAP και σε συνεργασία με τους ακόλουθους φορείς: Mercurius Prize Committee (MP), Faculty of Dramatic Arts in Belgrade (FDA), Film Archive Museum in Belgrade. Οι Σέρβοι συνάδελφοι μας προσέφεραν ζεστή φιλοξενία, πολύ προσεγμένη οργάνωση και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και γονιμοποιητικό πρόγραμμα διαλέξεων.Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με την Verena Kast στην Αθήνα

με τίτλο: Why Jung? The search for meaning in the 21st century

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας σε συνδιοργάνωση  με το ECI– Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας πραγματοποίησε την δωρεάν δημόσια διάλεξη με την Verena Kast και θέμα “Why Jung? The Search for Meaning in the 21st Century.”

Η παρουσίαση της υπήρξε όπως ήταν αναμενόμενο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και η συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε ζωηρή.

Η Verena Kast, είναι γεννημένη το 1943. Σπούδασε ψυχολογία, φιλοσοφία και λογοτεχνία και έλαβε το διδακτορικό της στην Γιουνγκιανή Ψυχολογία. Υπήρξε καθηγήτρια Ανθρωπολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και Training Analyst στο C. G. Jung Institute, και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια. Από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2020, διατέλεστε πρόεδρος του C.G. Jung Institute, Küsnacht.

Σημαντικά βιβλία της: “Sisyphus: A Jungian Approach to Midlife Crisis“, “Father-Daughter, Mother-Son: Freeing Ourselves from the Complexes That Bind Us“, “Joy, Inspiration and Hope“, “A Time to Mourn: Growing through the Grief Process“

Στα Ελληνικά έχουν μεταφραστεί: “Θύτες και Θύματα“, “Χωρισμός και Αυτογνωσία“, “Χαρά, Έμπνευση και Ελπίδα“

Συμμετοχή μελών του Ελληνικού DG σε διαλέξεις και ομαδικές εποπτείες στο Βελιγράδι

 

Ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της προέδρου Bojana Stamenkovic Rudic και των συναδέλφων του Serbian Analytical Society, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας, ταξίδεψαν στο Βελιγράδι και συμμετείχαν σε διαλέξεις και ομαδικές εποπτείες που πραγματοποιήθηκαν από τον Martin Schmidt, Jungian Analyst(SAP). Η συνεργασία αυτή ελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή ενός γόνιμου διαλόγου, επιστημονικής ζύμωσης και νέων ευκαιριών για εκπαίδευση στα μέλη των Developing Groups των δύο χωρών.

Συμμετοχή μελών μας στο IAAP XXI Congress Vienna 2019

 

Αρκετά μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας συμμετείχαν στο Συνέδριο του IAAP που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 στη Βιέννη με τίτλο:  “Encountering the Other: Within Us, Between Us, and in the World”. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σπουδαίες παρουσιάσεις όπως του Donald E. Kalsched: Opening the Closed Heart: affect-focused clinical work with the victims of early trauma, του Robert Tyminski: Apocalyptic Themes in Times of Trouble: When Young Men are Deeply Alienated, της Daniela Eulert-Fuchs: The Other Between Fear and Desire – countertransference fantasy as a bridge between me and the other και πολλά πολλά άλλα. Ήταν προνόμιο να παρακολουθήσουμε το πάνελ με θέμα: Encountering the Other Within: Dream Research in Analytical Psychology and the Relationship of Ego and other Parts of the Psyche που συντόνισαν οι Christian Roesler, Yasuhiro Tanaka και Tamar Kron. Η εμπειρία από τα παράλληλα σεμινάρια υπήρξε μεγάλης σημασίας, καθώς αντλήσαμε γνώση, έμπνευση και σημαντικές γνωριμίες με αναλυτές από όλο τον κόσμο που θα αποτελέσουν πολύτιμη πρώτη ύλη για τα επερχόμενα σεμινάρια που προγραμματίζουμε να λάβουν χώρα στην Ελλάδα.