Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας*

 

Ο Βασίλης Αποστόλου είναι Ψυχολόγος και διατηρεί γραφείο στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, κατόπιν, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Εργασιακή Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Nottingham. Έχει εργαστεί ως Εργασιακός Ψυχολόγος στην Οξφόρδη και στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης στη Ζάκυνθο. Η προσέγγισή του στην ψυχοθεραπεία είναι δημιουργική, αυθόρμητη και εξατομικευμένη. Τέλος, αντλεί στοιχεία από διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως η αναλυτική ψυχολογία του Carl Jung, η ψυχοδυναμική και η συστημική θεωρία.

Email: info@vasilisapostolou.gr

Η Κατερίνα Γαρμπή σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και έκανε Μεταπτυχιακό ( Msc) στην Ανάλυση Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Βath στην Αγγλία , με υποτροφία του ΙΚΥ. Εργάστηκε πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών για την ένταξη αποκλεισμένων ομάδων του πληθυσμού. Συμμετείχε στην δημιουργία Κοινωνικού Συνεταιρισμού για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας (ΚΟΙΣΠΕ) και στην δημιουργία και λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης ( ΚΜΨΥ ΑΜΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ), όπου μέχρι και σήμερα είναι συντονίστρια- επόπτρια.Ξεκίνησε εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία το 2008. Η εμπειρία της από την εκπαίδευση στο Συμβολόδραμα ( Καταθυμικά Φαντασιωσική Ψυχοθεραπεία) και η γνωριμία της με τον κ.Ludvic Betac – Γιουνκιανό Αναλυτή, πυροδότησε το ενδιαφέρον της τόσο για την ψυχοθεραπεία όσο και για την Αναλυτική Ψυχολογία. Από το 2012 και μετά εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με έφηβους και ενήλικες, διαζώσης και διαδικτυακά. Επηρεασμένη από τo προσωπικό της θεραπευτικό – αυτογνωσιακό ταξίδι καθώς και από τις βασικές αρχές της Αναλυτικής Ψυχολογίας , αναγνωρίζει τον ιδιαίτερο ρόλο της φαντασίας. θεωρεί πως οι εικόνες, οι ιδέες , τα σύμβολα στα όνειρά μας μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ψυχολογική μας ανάπτυξη και στην κατανόηση του εαυτού μας . Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αναλυτικής Ψυχολογίας και παρακολουθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης της IAAP για να γίνει Γιουνγκιανή Αναλύτρια.

Email: kgarbi@yahoo.gr

 

Ο Θοδωρής Δρούλιας είναι ψυχολόγος. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα.Έχει εργαστεί για χρόνια σε κοινοτικές δομές για ψυχικά πάσχοντες και εξαρτημένους από ουσίες σαν Ψυχολόγος και σαν Επόπτης. Έχει εκπαιδευτεί στο Συμβολόδραμα, τεχνική που βασίζεται στην Αναλυτική Ψυχολογία του Καρλ Γιούνγκ καθώς και στη Διαμόρφωση της Συστημικής Σκέψης, την Επιστημολογία και την Συμβουλευτική του Επαγγελματικού ρόλου στο ΑΚΜΑ. Συνεχίζει την εκπαίδευσή του στο στο ΚΕΣΜΕΘ. Έχει εκδώσει το βιβλίο “Σύμβολα του Εαυτού-Εικόνες της Ζωής” μαζί με τον ψυχολόγο Νίκο Ρούσσο στις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ. Εργάζεται ιδιωτικά ενώ ταυτόχρονα είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής “Ροδάκινο”

Email: thodorisdroulias@gmail.com

Η Ντιάνα Καγιάφα είναι Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια (MA) με διάκριση από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, Κλινική Επόπτρια (Post Graduate Diploma) με διάκριση από το Psychosynthesis Trust, και προπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία (Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος) και τα Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και έχει πολυετή εμπειρία ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια με παιδιά, έφηβους κι ενήλικες (2008- σήμερα) ενώ παράλληλα συνεργάζεται στην Αθήνα με τα: Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών (ICPS) σε συμβουλευτικό και διδακτικό ρόλο για την διαμόρφωση και λειτουργία του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος (MSc) στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, και με το Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας ως εισηγήτρια αφού συνετέλεσε κύριο στέλεχος της εκπαίδευσης μέσω του ρόλου της Υπεύθυνης Σπουδών (2019-2021). Είναι διευθυντικό στέλεχος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Art Psychotherapy του Πανεπιστημίου Roehampton (Λονδίνο) έπειτα από πολυετή πορεία διδασκαλίας στο αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου Goldsmiths, και εισηγήτρια στην εκπαίδευση της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας στο Society of Analytical Psychology (SAP, Λονδίνο) καθώς και σε άλλα προγράμματα εκπαίδευσης στην ψυχοθεραπεία. Η θεωρητική και φιλοσοφική της προσέγγιση είναι στο ψυχοδυναμικό φάσμα με έμφαση στην αναλυτική σκέψη. Η καλλιέργεια της δημιουργικότητας για την ανθρώπινη έκφραση και η επεξεργασία της εικόνας και των συμβόλων ως γέφυρες μεταξύ συνειδητού και υποσυνειδήτου είναι κύρια στοιχεία στην θεραπευτική της εργασία.

Email: dia3na@hotmail.com

 

Η Κωνσταντίνα Kαρακαξά είναι Ψυχολόγος(ΑΠΘ) και τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης. Εργάζεται ιδιωτικά(πρόσωπο με πρόσωπο και online) από το 2015. Έχει εκπαιδευτεί στο Συμβολόδραμα και στο Guided Imagery and Music. Οι δύο αυτές μέθοδοι εμπλούτισαν τα εργαλεία κατανόησης του ανθρώπου και έδωσαν στη φαντασία και το συμβολισμό κεντρική θέση στην πρακτική της. Έχει εργαστεί με ενήλικες, παιδιά και οικογένειες σε ένα ευρύ φάσμα ψυχοπαθολογικών καταστάσεων.

Email: k.karakaxa@gmail.com

 

O Νίκος Ρούσσος σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και από το 2007 εργάζεται κλινικά στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της περιοχής του. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Ζάκυνθο από το 2014. Έχει εκπαιδευτεί στο Συμβολόδραμα και το Sandplay Therapy. Αρθρογραφεί στο innerself.gr(ebook: Μικροψυχολογία). Έχει εκδώσει το βιβλίο ψυχολογίας «Σύμβολα του Εαυτού- Εικόνες της Ζωής» με το συνάδελφο Θ. Δρούλια(εκδόσεις Άπαρσις) καθώς και το Παντοπωλείο(εκδόσεις Ιβίσκος). Είναι επηρεασμένος από τη Σχολή των Σχέσεων Αντικειμένου και την Ψυχολογία του Εαυτού(Kohut). Ωστόσο θεωρεί πως η ματιά της Αναλυτικής Ψυχολογίας είναι καθοριστική στην κατανόηση και θεραπεία του ανθρώπινου πόνου.

Email: nsroussos@yahoo.gr

* Σε αυτή την σελίδα αναφέρονται μέλη της ΕΕΜΑΨ που εργάζονται κλινικά για τουλάχιστον 2 χρόνια